WikiStrinda er Strinda historielags leksikon over historiske personer, begivenheter og bilder i tidligere Strinda kommune og Trondheim kommune, samt områder påvirket av trøndere. WikiStrinda inneholder også artikler av nasjonal interesse, spesielt knyttet til emigrasjon fra Trøndelag.

WikiStrinda er også på Facebook, besøk oss her.


Travsporten på Leangen

Fra WikiStrinda
Hopp til navigering Hopp til søk
Strinda den gang da
Travsporten på Leangen
Travsport på Leangen
Årbok for
Strinda historielag
2009
Sidetall 11
Forfatter Knut Skjervold
Overskrift Hvordan travsporten fikk sitt senter på Leangen
3 stikkord Travsport
Leangen
Jonsvatnet

Historien om Hvordan travsporten fikk sitt senter på Leangen ble beskrevet av Knut Skjervold i en artikkel i Årboka Strinda den gang da for Strinda historielag 2009.

Artikkelen er på 11 sider. Den omtaler organisering av travsporten i Trøndelag fra det første stevnet ble arrangert på Jonsvatnet i 1879. Det ble også avholdt travkonkurranser langs Størenbanens nedlagte jernbanespor fra Sluppen til Tempe. I 1904 ble Trøndelag Travsportforening stiftet. Fra 1925 ble Lianvatnet arena for travløpene. I mai 1931 begynte anleggsarbeidene på Leangen Travbane. Under 2. verdenskrig ble Tempebanen reservearena. Anders Estenstad var aktiv også innenfor Trøndelag Travsportforening. Blant de mange superkusker nevnes Jomar Blekkan som en av de største.

11 fotos 3 illustrasjoner og er gjengitt i artikkelen.

Ønsker du å bestille årboka? Gå da til: [1]