WikiStrinda er Strinda historielags leksikon over historiske personer, begivenheter og bilder i tidligere Strinda kommune og Trondheim kommune, samt områder påvirket av trøndere. WikiStrinda inneholder også artikler av nasjonal interesse, spesielt knyttet til emigrasjon fra Trøndelag.


WikiStrinda er også på Facebook, besøk oss her.

Trondheim Næringsbygg på Lade

Fra WikiStrinda
Hopp til: Navigasjon, søk
Ladebekken 17 . Foto: Jan Habberstad 2015
Trondheim Næringsbygg på Lade, i dag Ladebekken 17 og Håkon Magnussons gate 1A ,på Lade, de første byggene ble reist i 1971-72. Byggherre var Trondheim kommune. På det tidspunktet var det et skrikende behov for næringsbygg og kommunen organiserte et eget firma "Trondheim Næringsbygg" som til en begynnelse var heleid av Trondheim kommune.

Ved den gamle brua over Ladebekken lå en husmannsplass som het Ladebroen. Det er antatt av husmannen her hadde plikt til å stelle og vedlikeholde brua. Veien over brua het Kirkeveien etter Lade kirke som var hovedkirke for det store Strinda eller Lade prestegjeld. Veien het senere Gamle Kirkevei som det fremdeles er en rest av på Buran. De andre delene av veien er omdøpt til Mellomveien, Ladeveien og Jarleveien. Den gamle veien var smal og kronglete og gikk ikke helt nøyaktig der disse veiene går i dag

Trondheim kommune solgte seg gradvis ut av Trondheim Næringsbygg som etter hvert fikk to eiere, Kommunal Landspensjonskasse (KLP) og Reitan Eiendom. I 2002 solgte Reitan sin del til KLP. I Ladebekken 17 tilbyr LKP 3000 m2 kontorplass. I tillegg kommer 3000 m2 i Håkon Magnussons gate 1B.


Kilde

  • 1. Per Øverland. Historieglimt nr 26


Eksterne lenker