WikiStrinda er Strinda historielags leksikon over historiske personer, begivenheter og bilder i tidligere Strinda kommune og Trondheim kommune, samt områder påvirket av trøndere. WikiStrinda inneholder også artikler av nasjonal interesse, spesielt knyttet til emigrasjon fra Trøndelag.

WikiStrinda er også på Facebook, besøk oss her.


Trondheim flyklubbs gylne år - med Lade flyplass som base 1947-1965

Fra WikiStrinda
Hopp til navigering Hopp til søk
Strinda den gang da
Trondheim flyklubbs gylne år - med Lade flyplass som base 1947-1965
Trondheim flyklubbs gylne år - med Lade flyplass som base 1947-1965
Årbok for
Strinda historielag
2018
Sidetall 10
Forfatter Johan Petter Rønne og Kjell Berge
Overskrift Trondheim flyklubbs gylne år - med Lade flyplass som base 1947-1965
3 stikkord Trondheim flyklubb
Lade flyplass
Strinda

Trondheim flyklubbs gylne år - med Lade flyplass som base 1947-1965, skrevet av Johan Petter Rønne og Kjell Berge, er en artikkel i Strinda historielag sin årbok Strinda den gang da for 2018.

De første etterkrigsårene var preget av glede over økonomisk vekst og gjenvunnet politisk frihet. Unge som gamle var fascinert av mulighetene som lå i gode konjunkturer og moderne teknologi. Samfunnet skulle bygges, blant annet på restene av det okkupanten hadde etterlatt seg. Kjell Berge og Johan Petter Rønne forteller i sin artikkel om Trondheim flyklubb om hvordan aktivitetene på Lade flyplass ga fly-interessert ungdom kunnskaper og mestringsglede i klubbens «gylne år», altså i tiden fra 1947 til 1965, da flyklubben hadde sin hovedbase i Strinda.

Johan Petter Rønne lar oss vite hvordan modellfly-entusiaster fra området Tyholt, Singsaker, Lademoen og Lade sørget for at virksomheten alt fra 1948 ble etablert som en egen avdeling av Trondheim Flyklubb, og Kjell Berge beskriver sin egen utvikling fra modellfly-entusiast til å bli instruktør for en seilflyskole med base på Øysand.

I andre del av artikkelen blir det redegjort for flyklubbens mange samfunnsoppgaver med base både på Røros og Oppdal, og beretningen går fram til tiden etter kommunesammenslåingen i 1964, og etablering av virksomheten med sjøfly på Jonsvatnet.


Artikkelen er på 10 sider og viser 13 bilder


Ønsker du å bestille årboka? Gå da til: [1]