WikiStrinda er Strinda historielags leksikon over historiske personer, begivenheter og bilder i tidligere Strinda kommune og Trondheim kommune, samt områder påvirket av trøndere.
WikiStrinda inneholder også artikler av nasjonal interesse, spesielt knyttet til emigrasjon fra Trøndelag.

WikiStrinda er også på Facebook, besøk oss her.Tyholt

Fra WikiStrinda
Hopp til: Navigasjon, søk
Tyholt 1952
Bildet er fra Universitetsbiblioteket i Trondheim.
Tyholt er en bydel i Trondheim som tilhørte Strinda kommune før sammenslåingen med Trondheim kommune i 1964. Bydelen grenser til Singsaker i vest, Valentinlyst i øst, Strindheim og Persaunet i nord, og Moholt i sør.

Bydelen ligger i høyden med god utsikt over Trondheim på den ene siden, og til Lade og Strinda de andre veiene. Tyholt er likevel kanskje mest kjent for sitt karakteristiske tårn. Tyholttårnet ble bygget på 1980-tallet, og innehar en restaurant, hvor lokalbefolkningen og turister kan komme for å ta seg en matbit, og nyte utsikten.

Norges største radiokanal NRK P1 har sitt hovedkontor på Tyholt. Tyholt er hovedsete for vitenskapsredaksjonen i NRK som lager programmene Newton, Schrödingers katt og Verdt å vite. NRK Tyholt er også hovedsete for NRK P1, og også ungdomssatsingen P3 har en rekke medarbeidere der.

Se også

Kilde

  • Denne artikkelen er helt eller delvis basert på artikkelen «Tyholt» fra Wikipedia på bokmål. For å se bidragsytere; se «historikk» knyttet til den opprinnelige artikkelen og «historikk» knyttet til denne siden.