WikiStrinda er Strinda historielags leksikon over historiske personer, begivenheter og bilder i tidligere Strinda kommune, Trondheim kommune og Trøndelag fylke.

WikiStrinda er også på Facebook, besøk oss her.


AF-gruppen

Fra WikiStrinda
Hopp til: Navigasjon, søk
Logo AF-gruppen
IMG 0283-Riving i Jarleveien 2017. Foto: Jan Habberstad

AF Gruppen er et av Norges ledende entreprenør- og industrikonsern. Konsernet ble stiftet i 1985 av Per Aftret (1947-) og Leif Jørgen Moger som kom fra Ingeniør F.Selmer.

I 1997 fusjonerte AF med entreprenørselskapet Ragnar Evensen A/S. Ragnar Evensen var store innenfor bygg i Oslo-området og fusjonen bidro til en tilnærmet dobling av omsetningen i AF. I sammenheng med fusjonen ble AF notert på Oslo Børs høsten 1997. Kjøpene av entreprenørselskapene Brødr. Holstad AS i 2000 og Brødr. Glomsrød Entreprenør AS i 2005 har i tillegg sikret AF en god posisjon i byggemarkedet i Østfold.

Gjennom kjøp av selskaper som Pålplintar AB og Graveservice AS fikk AF tilgang til nye markedsområder innenfor fundamenterings- og rivebransjen, og la grunnlaget for det som i dag er en svært lønnsom rivevirksomhet både på land og i Nordsjøen.

Jakten på nye markeder førte AF til det svenske byggmarkedet. AF kjøpte majoritetsandelen i JK Bygg i Göteborg AB i 2001 og fikk med det et grunnlag for å bygge opp et veldrevet selskap i en av de sterkeste vekstregionene i Sverige. AF har gradvis økt eierandelen, og eier fra 1. januar 2007 alle aksjene i selskapet.

I 2012 solgte 25 Per Aftreth seg ut av livsverket, ved å selge sin aksjepost til Obos.

AF-gruppen har i 1917 planer om å delta i et byggeprosjekt i Jarleveien 15-19 og Ladeveien 18, 20, 22 og 24 på Lilleby.

Kilde

  • 1. Nettsted AF-gruppen.