WikiStrinda er Strinda historielags leksikon over historiske personer, begivenheter og bilder i tidligere Strinda kommune, Trondheim kommune og Trøndelag fylke.

WikiStrinda er også på Facebook, besøk oss her.


Forskjell mellom versjoner av «Arne Håbjørg»

Fra WikiStrinda
Hopp til: Navigasjon, søk
 
Linje 1: Linje 1:
[[Bilde:ArneHaabjorgogKnutOlavAasegg.jpg|thumb|Kåsørene fra Byneset Historielag: Arne Håbjørg og Knut Olav Aasegg. Foto: Fridtjof Simonsen]]'''Arne Håbjørg''' f 19.. på Byneset.
+
[[Bilde:ArneHaabjorgogKnutOlavAasegg.jpg|thumb|Kåsørene fra Byneset Historielag: Arne Håbjørg og Knut Olav Aasegg. Foto: Fridtjof Simonsen]]'''Arne Håbjørg''' (født 2.7.1936 på Byneset) ble ansatt i [[Felleskjøpet i Trondheim]] og jobbet der til han ble pensjonist. Han avanserte til leder for såvareavdelingen i bedriften.
  
Arne Aåbjørg ble ansatt i Felleskjøpet i Trondhjem og jobbet der til han ble pensjonist. Han avanserte til leder for såvareavdelingen i bedriften'
+
Arne Håbjørg engasjerte seg tidlig i foreningslivet på [[Byneset]]. Han var styreleder for ungdomslaget ''De Unges Håp'' 1991-92 og medlem av styret i flere år. Han begynte i ''Songlaget Våren'' høsten 1954, aktiv sanger i 50 år, æresmedlem og formann i 9 år. I Byneset seniorkor var han formann i 2 år fra 2005. I Orkla og Gauldal sangerforbund tillitsverv i 19 år, 4 år som formann. Fikk forbundets hederstegn i sølv for stor administrativ innsats, og i 2000 forbundets hederstegn i gull. Ble innvalgt i styret i Norges korforbud 1988, visepresident 1990-96. Leder for styret i [[Spongdal skole]]s musikkorps i 2 år.
  
Arne Håbjørg engasjerte seg tidlig i foreningslivet på Byneset. Han var styreleder for ungdomslaget ''De Unges Håp'' 1991-92 og medlem av styret i flere år. Han begynte i ''Songlaget Våren'' høsten 1954, aktiv sanger i 50 år, æredsmedlem og formann i 9 år. I Byneset seniorkor var han formann i 2 år fra 2005.  I Orkla og Gauldal sangerforbund tillitsverv i 19 år, 4 år som formann. Fikk forbundets hederstegn i sølv sor stor administrativ innsats, og i år 2000 forbundets hederstegn i gull.  Ble innvalgt i styret i Norges korforbud 1988, visepresident 1990-96. Leder for styret i [[Spongdal skole]]s musikkorps i 2 år.
+
Arne Håbjørgs innsats for [[Byneset Historielag]] er betydelig. Han var blant initiativtakerne da laget ble startet i 1994, var nestleder og leder i 2 år fra 1999. Håbjørg har hatt en særlig rolle i utarbeidelsen av historielagets bygdebøker, med gårds og slektshistorie. Bindet om Husmannsvesenet og utvandringa til Amerika er i sin helhet skrevet av Håbjørg.
 
 
Arne Håbjørgs innsats for [[Byneset Historielag]] er betydelig. han var blant initiativtakerne da laget ble startet i 1994, var nestleder og leder i 2 år fra 1999. Håbjørg har hatt en særlig rolle i utarbeidelsen av historielagets bygdebøker, med gårds og slektshistorie. bindet om Husmannsvesenet og utvandringa rtil Amerika er i sin helhet skrevet av Håbjørg.
 
  
 
Fredag 2. november 2012 fikk han overrakt Kongens fortjenestemedalje av fylkesmann [[Brit Skjelbred]].
 
Fredag 2. november 2012 fikk han overrakt Kongens fortjenestemedalje av fylkesmann [[Brit Skjelbred]].
  
 
+
=Kilde=
==Kilder==
+
*I.O.Berg. Kongens fortjenstmedalje til Arne Håbjørg. Årshefte 2012 Byneset historielag
I.O.Berg. Kongens fortjenstmedalje til Arne Håbjørg. Årshefte 2012 Byneset historielag
 
  
 
[[Kategori:Byneset]]
 
[[Kategori:Byneset]]
Linje 22: Linje 19:
  
  
[[Kategori:Fødsler i 19..]]
+
[[Kategori:Fødsler i 1936]]

Nåværende revisjon fra 14. jul. 2019 kl. 14:36

Kåsørene fra Byneset Historielag: Arne Håbjørg og Knut Olav Aasegg. Foto: Fridtjof Simonsen
Arne Håbjørg (født 2.7.1936 på Byneset) ble ansatt i Felleskjøpet i Trondheim og jobbet der til han ble pensjonist. Han avanserte til leder for såvareavdelingen i bedriften.

Arne Håbjørg engasjerte seg tidlig i foreningslivet på Byneset. Han var styreleder for ungdomslaget De Unges Håp 1991-92 og medlem av styret i flere år. Han begynte i Songlaget Våren høsten 1954, aktiv sanger i 50 år, æresmedlem og formann i 9 år. I Byneset seniorkor var han formann i 2 år fra 2005. I Orkla og Gauldal sangerforbund tillitsverv i 19 år, 4 år som formann. Fikk forbundets hederstegn i sølv for stor administrativ innsats, og i 2000 forbundets hederstegn i gull. Ble innvalgt i styret i Norges korforbud 1988, visepresident 1990-96. Leder for styret i Spongdal skoles musikkorps i 2 år.

Arne Håbjørgs innsats for Byneset Historielag er betydelig. Han var blant initiativtakerne da laget ble startet i 1994, var nestleder og leder i 2 år fra 1999. Håbjørg har hatt en særlig rolle i utarbeidelsen av historielagets bygdebøker, med gårds og slektshistorie. Bindet om Husmannsvesenet og utvandringa til Amerika er i sin helhet skrevet av Håbjørg.

Fredag 2. november 2012 fikk han overrakt Kongens fortjenestemedalje av fylkesmann Brit Skjelbred.

Kilde

  • I.O.Berg. Kongens fortjenstmedalje til Arne Håbjørg. Årshefte 2012 Byneset historielag