WikiStrinda er Strinda historielags leksikon over historiske personer, begivenheter og bilder i tidligere Strinda kommune og Trondheim kommune, samt områder påvirket av trøndere. WikiStrinda inneholder også artikler av nasjonal interesse, spesielt knyttet til emigrasjon fra Trøndelag.

WikiStrinda er også på Facebook, besøk oss her.


Forskjell mellom versjoner av «Asbjørnsens gate»

Fra WikiStrinda
Hopp til navigering Hopp til søk
(Ny side: thumb|Beskrivelse '''Asbjørnesens gate''', Singsaker - Tyholt, Fra Tyholtvegen 52 i en bue mot øst og sør opp til Paul Fjermstads veg. Oppkalt etter eve...)
 
Linje 1: Linje 1:
[[Bilde:Navn|thumb|Beskrivelse]] '''Asbjørnesens gate''', [[Singsaker]] - [[Tyholt]], Fra [[Tyholtvegen]] 52 i en bue mot øst og sør opp til [[Paul Fjermstads veg]]. Oppkalt etter eventyrsamleren og forstmannen [[Peter Christian Asbjørnsen]] (1812-1885) som også arbeidet med skogplantingene i Bymarka i 1870-årene. Asbjørnsen var i 1864 leder for torvdriftsundersøkelsene i landet, og tok initiativet til en betydelig torvdrift på Heimdal.
https://nbl.snl.no/Peter_Christen_Asbj%C3%B8rnsen '''Asbjørnesens gate''', [[Singsaker]] - [[Tyholt]], Fra [[Tyholtvegen]] 52 i en bue mot øst og sør opp til [[Paul Fjermstads veg]]. Oppkalt etter eventyrsamleren og forstmannen [[Peter Christian Asbjørnsen]] (1812-1885) som også arbeidet med skogplantingene i Bymarka i 1870-årene. Asbjørnsen var i 1864 leder for torvdriftsundersøkelsene i landet, og tok initiativet til en betydelig torvdrift på Heimdal.
Linje 5: Linje 5:


* 1. Trondheim byleksikon<br>
* 1. Trondheim byleksikon<br>

Revisjonen fra 31. des. 2015 kl. 16:53

https://nbl.snl.no/Peter_Christen_Asbj%C3%B8rnsen Asbjørnesens gate, Singsaker - Tyholt, Fra Tyholtvegen 52 i en bue mot øst og sør opp til Paul Fjermstads veg. Oppkalt etter eventyrsamleren og forstmannen Peter Christian Asbjørnsen (1812-1885) som også arbeidet med skogplantingene i Bymarka i 1870-årene. Asbjørnsen var i 1864 leder for torvdriftsundersøkelsene i landet, og tok initiativet til en betydelig torvdrift på Heimdal.


Kilde

  • 1. Trondheim byleksikon