WikiStrinda er Strinda historielags leksikon over historiske personer, begivenheter og bilder i tidligere Strinda kommune og Trondheim kommune, samt områder påvirket av trøndere.
WikiStrinda inneholder også artikler av nasjonal interesse, spesielt knyttet til emigrasjon fra Trøndelag.

WikiStrinda er også på Facebook, besøk oss her.Christie & Opsahl A/S

Fra WikiStrinda
Revisjon per 4. des. 2019 kl. 10:08 av Jan H (diskusjon | bidrag) (Ny side: '''Christie & Opsahl A/S''', entreprenørfirma etablert i Oslo i 1932 av Odd Opsahl og Johan Koren Christie. Hovedkontoret ble senere flyttet...)

(diff) ← Eldre revisjon | Nåværende revisjon (diff) | Nyere revisjon → (diff)
Hopp til: Navigasjon, søk

Christie & Opsahl A/S, entreprenørfirma etablert i Oslo i 1932 av Odd Opsahl og Johan Koren Christie.

Hovedkontoret ble senere flyttet til Molde.

Om firmaets historie:

Før 2010; Christie & Opsahl AS ble stiftet i Oslo i 1932 i av sivilingeniør Johan K. Christie. I siste halvdel av 1940-tallet ble hovedkontoret flyttet til Molde og virksomheten omfattet gjenoppbygging av Molde etter krigen og bygging av broer, kaier og linkstasjoner over hele Norge. I 1982 ble selskapet solgt til Byggholt i Bærum. I 1992 ble C&O overtatt av de ansatte. I 2001 fusjonerte C&O og Planor med Christie Holding som Morselskap.

Etter 2010;

I 2010 fusjonerte Christie Holding med Partnergruppen og Christie Holding endret navn til Christie Partner. I oktober 2013 solgte Christie Partner aksjene i Christie & Opsahl og Betongpartner til det nystiftede selskapet COB Holding med KB Gruppen Kongsvinger som hovedeier. I januar 2015 ble alle ansatte i Betongpartner ansatt i Christie & Opsahl. Avdelingskontor på Åndalsnes ble videreført.


Se også