WikiStrinda er Strinda historielags leksikon over historiske personer, begivenheter og bilder i tidligere Strinda kommune, Trondheim kommune og Trøndelag fylke.

WikiStrinda er også på Facebook, besøk oss her.


Fiskarheimen i Sør-Gjeslingan

Fra WikiStrinda
Revisjon per 10. aug. 2019 kl. 10:52 av Jan H (diskusjon | bidrag)

Hopp til: Navigasjon, søk
Fiskarheimen i Sør-Gjeslingan
Fiskarheimen i Sør-Gjeslingan. Foto: Jan Habberstad 2019
Fiskarheimen i Sør-Gjeslingan. Foto: Jan Habberstad 2014
Fiskarheimen i Sør-Gjeslingan
Fiskarheimen i Sør-Gjeslingan
Fiskarheimen i Sør-Gjeslingan
Fiskarheimen i Sør-Gjeslingan ble oppført 1885 etter at Fiskaralmugen foretok pengeinnsamling i 1883. Bygningen ligger på Flatholmen.

Fiskarheimen ble etter hvert overtatt av Indre Sjømannsmisjon som stod for drift og vedlikehold. Oline Skreddernes fra Jøa var bestyrer ved heimen i mange år. Heimen fungerte både som bedehus og forsamlingshus. Her var lotteri, og ofte kom emisærer og holdt andakt. Her kunne man treffe kjentfolk, skrive brev, lese aviser og høre nytt. Det ble solgt kaffe og sjokolade, og den berømte sviskergrøten, som alle som har vært på Gjæslingan kjenner til. Spesielt på søndager var det folksomt på heimen. Da kledde fiskerne seg opp i "finstasen" og møtte til sosialt samvær. Mot Fiskarheimen.JPG Høsten 1982 ble Fiskarheimen i Sør-Gjæslingan overdratt fra Den Indre Sjømannsmisjon til Woxengs Samlinger. En storslått gave på vel 240 kvm. i grunnflate.

Fiskarheimen er et vigslet bygg. Det er ikke ulikt bedehuset på Rørvik. Begge bygningene har leilighet og møterom, og begge har to etasjer. Bildene på fiskarheimen-1.jpg

Kilder