WikiStrinda er Strinda historielags leksikon over historiske personer, begivenheter og bilder i tidligere Strinda kommune og Trondheim kommune, samt områder påvirket av trøndere.
WikiStrinda inneholder også artikler av nasjonal interesse, spesielt knyttet til emigrasjon fra Trøndelag.

WikiStrinda er også på Facebook, besøk oss her.Forskjell mellom versjoner av «Kraftlinjen fra Burmaklippen til Haugen»

Fra WikiStrinda
Hopp til: Navigasjon, søk
(Én mellomliggende revisjon av samme bruker vises ikke)
Linje 1: Linje 1:
[[Bilde:Kraftlinjen fra Burmaklippen.JPG|thumb|Kraftlinjen fra Burmaklippen til Haugen. Kartutsnitt 1969]] '''Kraftlinjen fra [[Burmaklippen]] til Haugen''' i [[Strindamarka]] ble bygget av EFI (Elektrisitetsforeningens forskningsinstitutt) ca 1965. Linjen hadde et spenn på ca 620 meter mellom Haugen og [[Burmaklippen]]. Linjen var bygget som en test på bygging av lange spenn, bl.a. for å få erfaring på drift av linjer under vanskelige værforhold.
+
[[Bilde:Kraftlinjen fra Burmaklippen.JPG|thumb|Kraftlinjen fra Burmaklippen til Haugen. Kartutsnitt 1969]] '''Kraftlinjen fra [[Burmaklippen]] til Haugen''' i [[Strindamarka]] ble bygget av EFI (Elektrisitetsforeningens forskningsinstitutt) ca 1965. Linjen hadde et spenn på ca 620 meter mellom Haugen og [[Burmaklippen]]. Linjen var bygget som en test på bygging av lange spenn, bl.a. for å få erfaring på drift av linjer under vanskelige værforhold. Det ble bl.a. målt viberasjoner på linjen ved vindpåkjenninger.
 +
 
 +
Linjen  ble demontert på slutten av 1970-tallet. Rest av gjenværende stolper finnes ved Burmaklippen.
  
Linjen  ble demontert i 19..
 
  
[[Kategori:Arbeid pågår]]
 
 
==Kilder==
 
==Kilder==
*
+
*Øystein Valla, tidl. ansatt EFI
  
  
  
 
[[Kategori:Strindamarka]][[Kategori:Kulturminne]][[Kategori:Infrastruktur]]
 
[[Kategori:Strindamarka]][[Kategori:Kulturminne]][[Kategori:Infrastruktur]]

Revisjonen fra 13. jul. 2019 kl. 16:26

Kraftlinjen fra Burmaklippen til Haugen. Kartutsnitt 1969
Kraftlinjen fra Burmaklippen til Haugen i Strindamarka ble bygget av EFI (Elektrisitetsforeningens forskningsinstitutt) ca 1965. Linjen hadde et spenn på ca 620 meter mellom Haugen og Burmaklippen. Linjen var bygget som en test på bygging av lange spenn, bl.a. for å få erfaring på drift av linjer under vanskelige værforhold. Det ble bl.a. målt viberasjoner på linjen ved vindpåkjenninger.

Linjen ble demontert på slutten av 1970-tallet. Rest av gjenværende stolper finnes ved Burmaklippen.


Kilder

  • Øystein Valla, tidl. ansatt EFI