WikiStrinda er Strinda historielags leksikon over historiske personer, begivenheter og bilder i tidligere Strinda kommune og Trondheim kommune, samt områder påvirket av trøndere.
WikiStrinda inneholder også artikler av nasjonal interesse, spesielt knyttet til emigrasjon fra Trøndelag.

WikiStrinda er også på Facebook, besøk oss her.Forskjell mellom versjoner av «Krigsfangeleiren ved Strindheim Hageby»

Fra WikiStrinda
Hopp til: Navigasjon, søk
(Ny side: Der Strindheim Hageby nå ligger, ble det under 2. verdenskrig etablert en stor krigsfangeleir med vesentlig russere. Hver morgen gikk de etter daværende riksvei 50 i flere kolonnerned...)
 
Linje 1: Linje 1:
Der [[Strindheim Hageby]] nå ligger, ble det under 2. verdenskrig etablert en stor krigsfangeleir med vesentlig russere. Hver morgen gikk de etter daværende riksvei 50 i flere kolonnernedover til Nyhavna for å arbeide på ubåtbunkerne [[Dora]] 1 og Dora 2. Forflytningen til fots var selvsagt sterkt bevoktet av tyske soldater. De gikk i sine sovjetiske uniformer som etter hvert ble
+
Der [[Strindheim Hageby]] nå ligger, ble det under 2. verdenskrig etablert en stor krigsfangeleir med vesentlig russere. Hver morgen gikk de etter daværende riksvei 50 i flere kolonner nedover til Nyhavna for å arbeide på ubåtbunkerne [[Dora]] 1 og Dora 2. Forflytningen til fots var selvsagt sterkt bevoktet av tyske soldater. De gikk i sine sovjetiske uniformer som etter hvert ble
 
sørgelig slitt, og skotøyet fikk enda dårligere beskaffenhet. Leirene var elendige, så utøy og sykdommer var utbredt.
 
sørgelig slitt, og skotøyet fikk enda dårligere beskaffenhet. Leirene var elendige, så utøy og sykdommer var utbredt.
  
 +
{{arbeid pågår}}
 
== Kilde ==  
 
== Kilde ==  
  

Revisjonen fra 1. jun. 2010 kl. 06:32

Der Strindheim Hageby nå ligger, ble det under 2. verdenskrig etablert en stor krigsfangeleir med vesentlig russere. Hver morgen gikk de etter daværende riksvei 50 i flere kolonner nedover til Nyhavna for å arbeide på ubåtbunkerne Dora 1 og Dora 2. Forflytningen til fots var selvsagt sterkt bevoktet av tyske soldater. De gikk i sine sovjetiske uniformer som etter hvert ble sørgelig slitt, og skotøyet fikk enda dårligere beskaffenhet. Leirene var elendige, så utøy og sykdommer var utbredt.

Arbeid pågår: Vennligst ikke rediger artikkelen mens arbeidet pågår.

Kilde

  • 1. Thorleif Eggen. Årbok for Strinda historielag 2008


Eksterne lenker