WikiStrinda er Strinda historielags leksikon over historiske personer, begivenheter og bilder i tidligere Strinda kommune og Trondheim kommune, samt områder påvirket av trøndere.
WikiStrinda inneholder også artikler av nasjonal interesse, spesielt knyttet til emigrasjon fra Trøndelag.

WikiStrinda er også på Facebook, besøk oss her.Liljendal

Fra WikiStrinda
Revisjon per 28. apr. 2017 kl. 14:17 av Jan H (diskusjon | bidrag)

(diff) ← Eldre revisjon | Nåværende revisjon (diff) | Nyere revisjon → (diff)
Hopp til: Navigasjon, søk
Ved Liljendal 2017. Foto: Jan Habberstad
Ved Liljendal 2017. Foto: Jan Habberstad
Ved Liljendal 2009
Planområde Liljendal
Liljendal, boligområde på Leangen nær Falkenborg som er under utbygging fra 2013 av Maja Eiendom AS, se Maja Teknobygg AS. Områdets første byggetrinn omfatter den vestlige del av komplekset.

Området grenser mot Dalen hageby, Sirkus Shopping, Bromstadvegens forlengelse og Leangen stasjon. Bedriftene Florum, Bilxtra, Comfort, Telehuset, har holdt til her tidligere.

Fra 1880 var kjøpmann Olai Strømsem (død 1905) eier av Falkenborg som forble i hans etterslekt til 1963. I 1900 hadde Strømsem en stor husholdning på Falkenborg. I hovedbygningen bodde husmor Astrid Oline Hoflund med to barn og i drengstuen fant man to gårds-og jordbruksarbeidere, en budeie og en kvinne som hjalp til med fjøsstellet. Trondheimsforfatteren Peter Egge hadde Olai Strømsem som modell for sin bok "Han og hans døtre". I boken kalles Falkenborg for Liljendal.

Kilde

  • 1. Nettsted Liljendal.no


Eksterne lenker